Vecka fortfarande minus nånting.....
9:e augusti 2003

Idag är första dagen utan p-piller! Spännande va!
Å Stefan är ute med jobbarkompisarna...
Så jag sitter ensam hemma framför datorn och knappar... Klockan är halv ett, och jag dricker folköl, ifall man ska samla pluspoäng och agera taxi. Jag kom på att jag faktiskt har förberett lite till... Har köpt några gravidtidningar. Surfat på lite gravidsiter och börjat äta folsyra.
I resten av världen (nästan i alla fall) tillsätter man folsyra i maten för att man ska få i sig det, men inte i Sverige, för här har vi precis kommit på det där med "functional food". Å Livsmedelsverket har inte riktigt bestämt sig för vad dom tycker om det... Här måste man äta minst ett par kilo spenat om dagen för att få i sig den rekomenderade dosen, eller ett piller... Folsyra är i alla fall viktigt att äta, helst ett par månader innan man blir gravid (se där, vad bra det är att planera!) för det minskar risken för missfall, och framförallt risken att få ett barn med ryggmärgsbråck.

Sen är det ju det där med cigaretterna... För att ingen skulle börja ana oråd började jag redan i maj eller nåt prata om att jag ska sluta röka efter semestern. Och ja, jag vet det sa jag förra året med... Men nu är det gjort! Åtta dagar idag, med plåster. Fast det där med plåster... I morse sov vi länge, typ till halv elva, och sen gick vi nog inte upp och gjorde frukost förrän vid tolvsnåret... Låg i soffan och drack kaffe och slöade ordentligt. Stefan var iväg och och handlade en sväng och stack iväg med jobbarkompisarna vid halv sex. Då hade jag suttit vid datorn några timmar, och blev kvar där bra länge till... Halv sju kom jag på att jag glömt sätta på ett plåster, och jag kan nog inte säga att jag har varit mer röksugen idag än tidigare...

Så nu ska jag passa på att dricka massor med öl och vin den tid som är kvar, utan att röka. Nä, inte mer än vanligt, men det känns bra att släppa en sån där avslöjande grej i taget. Oroar mig lite för hur det ska gå när det har "tagit"... Men nu slipper jag i alla fall sluta med cigaretter och alkohol samtidigt, det hade varit alldeles för uppenbart!
Undrar hur länge det går att smyga, med våra nyfikna kompisar...Förra Från början Nästa

Magbilder UL-Bilder